Ensimmäisessä osassa unta minulla oli joku ihme keittiöväline, ihan kuin joku puinen, iso, kapea jäätelökauha. Sillä pystyin liikuttamaan pieniä esineitä ihan miten vaan! Piti vaan ottaa kauha käteen, keskittyä esineisiin ja ne liikkuivat noin saman matkan kuin kauha. Pelkästään edestakaisin liikuttamisen lisäksi se kauha käyttäytyi välillä kuin magneetti, eli kun pöydällä oli esineitä, jos keskityin niihin tietyllä tavalla ja painoin kauhaa alaspäin niiden yläpuolella, ne hajaantuivat siitä kauhan alta poispäin reunoja kohti. Piti tietty olla varovainen ettei ne tipu. Jos jatkoi keskittymistä ja nosti kauhaa, ne esineet palasi takaisin siihen keskelle. Tai jos kauhaa nosti paljon, niin ne esineet kasautui kasaksi. :D Jee jee. Mutta iloa ei kestänyt pitkään, kun hukkasin puisen kauhan ja kun etsin sitä, löysin tilalle samanlaisen, mutta metallisen. Sillä ei taikavoimia ollutkaan. :(

Pääasia unessa oli tänä yönä lintujen karkailu. Meillä oli joku semmoinen järjestely, että lintujen aviaariosta pääsi suoraan pihalle ikkunattomasta ovesta. Ei mitään hajua mikä järki siinä oli, mutta yleensä sitten kesällä tein niin, että linnut oli lintuhuoneessa, aviaarion ovi kiinni ja ulko-ovi sitten auki niin, että äänet ja tuulenvire pääsi huoneeseen, ja linnut oli siellä turvallisesti verkon takana. Hankala selittää kyllä hieman. No, jossain vaiheessa joku älykääpiö tuli siitä ulko-ovesta sisälle, vaikka linnut oli aviaariossa! (Tai, no kuten normaalistikin, ne sai olla myös vapaana.) En edes tuntenut sitä tyyppiä, joku tyttö se oli. Minun kai olisi pitänyt tuntea se, kun se niin tuttavallisesti siitä tuli. No, lintujahan karkasi, mutta onneksi vain Möykky. Laitoin ulko-oven kiinni, hääsin muut linnut huoneen puolelle, vaikka ne kovasti halusi tulla takaisin aviaarioon. Siellä oli mm. inkakakadu (on oikeastikin myynnissä keltaisessa pörssissä) ja Jade-senegalinkaija. Kun sain kaikki linnut huoneen puolelle (mm. Iines ja Samara palasivat kokoajan takaisin aviaarioon, koska ne halusi olla Möykyn lähellä ja niistä piti oikeasti ottaa kiinni että ne sai pois sieltä heitettyä), pystyin avaamaan ulko-oven, ja onneksi Möykky oli vielä siinä edessä! Se lensi suorilta aviaarioon, koska näki ja kuuli muut linnut verkon toisella puolella. Loppu hyvin, kaikki hyvin. :) Yhtä hyvä tuuri ei ollut Deltalla ja Dracolla (tutun linnut) kun niitä unessa jahdattiin puolen maakunnan voimin kaksi päivää.


Uni unen unessa tuli siitä, kun se lintuhuoneeseen tullut tyyppi oli samalla joku, jonka olin nähnyt unessa aikaisemmin, tai ikäänkuin ennustuksessa, jossa tämä kyseinen henkilö muutti meidän naapuriin. Jossain kohtaa sitten "heräsin" tuosta lintu-unesta, ja menin selittämään äitille, että tämmöinen oli meikän uni. Äiti sitten valaisi, että joo, se on se tyttö joka on asunut tuossa naapurissa jo jonkun aikaa, minä en vaan ole huomannut sitä vielä.