Unessa sain Dorinilta synttärilahjaksi jonkun käärmeen, varmaankin vihreä puukyy tai ainakin kovasti sen näköinen. Se oli noin 30-40 cm pitkä ja noin sormen paksuinen ja vielä vauva, ja sen nimi oli Ella. Dorini toi sen minulle muovipussissa, ja sitä piti kantaa varoen, sillä se saattaisi purra pussin läpi, ja purema olisi erittäin myrkyllinen. Minulla oli jostain syystä joku vanha hamsterin terraario, joten otin siitä kaikkea sisustusta ja sisustin oman terraarion käärmeelle. Käärme itse kuitenkin jäi siihen muovipussiin minun sängylle.

Joskus tämän sattuman jälkeen menin käymään meidän vanhalla ala-asteella syömässä. Siellä oli erikseen lämpimän ruoan taso/hihna (millaisella ruoat nyt yleensäkin on tarjolla kouluilla, mikä sen nimi on?) ja erikseen toinen, jossa oli salaatit, leivät ja jälkiruoat. Kaikkia ruokia oli ihan sairaan paljon, ja lastasin ensimmäisen lautasen täyteen kaikkea ihanaa lämmintä: nakkeja, perunamuusia, nugetteja, nuudeleita yms. Sitten vein lämpimän ruoan pöytään ja lähdin hakemaan kylmiä, otin vain hieman hyvän näköistä salaattia ja jotain jälkiruokaa. Kuitenkin kun päädyin takaisin ruokapöytään, oli lämmin ruokani kadonnut! Eikä saanut jostain syystä hakea enää lisää. >:o Olin vähän raivona.

Jossain välissä menin käymään jonkun kaverin luona Mirkun kanssa. Se kaveri asui jollain tosi kumpuisella seudulla, ja justiinsa sen kaikken jyrkimmän mäen huipulla asui se kaveri. Se mäki oli ihan sairaan jyrkkä, siis tyyliin melkein pystysuora, niin että hädintuskin pääsi eteen-/ylöspäin kulkemaan ilman joitain kiipeilyvarusteita. Vihdoin kun päästiin perille, olin niin väsynyt että menin sohvalle nukkumaan kun Mirkku ja se joku toinen kaveri juttelivat keittiössä, vaikkeivat oikeastaan kyllä edes tunteneet toisiaan.

Jotenkin sitten palasin takaisin kotiin, ja se käärmeterraario oli siirtynyt minun huoneesta alakertaan. Äiti kysyi, että missä se käärme on, ja yritti etsiä sitä sieltä terraariosta. Kerroin, että Ella on vielä minun huoneessa, siellä sängyllä siinä muovipussissa. Pelkäsin että se olisi jo kuollut, kun se pussi oli niin tiiviisti kiinni. "Tainnutin" sen käärmeen heiluttamalla sitä pussia, ettei se purisi minua kun kannoin sen alakertaan. Kun laitoin sen läpinäkyvän pussin siihen pöydälle, huomasin että siellä olikin kolme käärmettä eikä vain yhtä! Kaadoin kaikki käärmeet pussista sinne terraarioon, ja huomasin että Ella oli vanhennut kuin lehti: aluksi se oli ollut tasaisen vihreä ja sileä, nyt se oli kirjava oranssinruskea ja muhkurainen. Ja ne muut kaksi käärmettä söivät sitä! Tai toinen yritti, ja toinen nieli jo parhaillaan. Saivat Ella-raukan syötyä, muttei selvinnyt, miksi ja miten ne olivat sinne pussiin ilmaantuneet. Ne olivat joitain "mureena-/ankeriaskäärmeitä", joilla oli tosi vahvat leuat.