Viimeyönä jälleen hurjan pitkä ja monivaiheinen seikkailu-uni! Mutta jälleen osa ehti unohtua tai on merkityksetöntä ympäriinsä kävelyä...

Olimme tulleet joidenkin perheenjäsenten ja sukulaisten kanssa autolla jonnekin isoon paikkaan, tyyliin ison ostoskeskuksen parkkipaikalle. Oli kesä ja ihanan lämmintä. Lähdettiin siitä, kunnes huomasin, että minulla ei ole pitkiä housuja jalassa! Niinpä palasin isäni kanssa autolle kun muut jatkoivat matkaa, ottaisimme ne kiinni myöhemmin. Sain pitkät housut jalkaan, mutta pian huomasinkin, että ne olivatkin vain kalsarit! Niinpä piti palata takaisin autolle, jotta saisin oikeat pitkät housut päälle. Isällä alkoi jo pinna palaa, ja kohta muu porukka palasi takaisin autolle, meillä oli mennyt muka niin kauan että muut olivat jo ehtineet kiertää koko ostarin!

Lähdimme autolla ajamaan jonnekin syrjäkylälle, joka oli kuitenkin siinä lähellä, mutta tiet olivat huonot ja pajukkoa, mutaa ja hoitamatonta peltoa paljon. Nyt ilma olikin syksyinen, kolea ja luonto oli ruskea. En tiedä minne muut katosivat, mutta yhtäkkiä olin yksin. Ei se kuitenkaan pelottanut tai ahdistanut. Huomasin pian, että paikalla asuivat erilaiset avaruusoliot! Se oli tunnetusti juuri niiden aluetta, eikä sinne ihmisillä ollut asiaa. Niinpä kävin jossain pilailukaupassa ja ostin itselleni kaikkea härpäkettä jotta näyttäisin alienilta. Ja vaikka pukuni oli todella huono, menin täydestä alienista siellä. Kuitenkin olin lähdössä kohta, koska eräs vanha ja viisas alieni huomasi valepukuni. Menin autolle, ja vaikka minulla oli auton avaimet mukanani, yritin käynnistää autoa pyörän avaimilla! Jostain kumman syystä auto kuitenkin käynnistyi normaalisti, mutta pian ohjaamo täyttyi harmaasta savusta ja minun oli pakko mennä ulos. Siellä vanha alieni odotti, ja sanoikin jotain "Kaikki muut uskoivat huijauksesi... Paitsi minä." Vihainen se ei ollut, mutta jouduin silti lähtemään sieltä.

Kohta olin jossain kerrostalon rappukäytävässä kaverini ja hänen kissansa kanssa. Huomasimme ylempänä kissanpennun ja ajattelimme mennä katsomaan sitä. Kaverini kissa kuitenkin pelkäsi kamalasti, se rimpuili itsensä melkein valjaista irti ja jouduin ottamaan sen kiinni. Minua se raapi ja puri mutta pidin sitä niskasta ja sylissä tukevasti jotta se rauhoittuisi. Kohta se olikin niin rauhallinen, että sen saattoi päästää maahan. Se kulki kesynä mukanamme ja teki tuttatuutta rappukäytävän kissoihin, joita nyt olikin useita. Niiden turkkeihin oli liimattu pienet laput, joissa luki jotain "En ole karkuteillä." tai "Asun täällä." Seurasimme kissoja yläkertaan, ja eläinten määrä aina vaan kasvoi ylöspäin mentäessä. Lopulta, ylimmässä kerroksessa oli asunnon ovi auki, jossa näkyi valtava määrä terraarioita ja häkkejä! Portaiden ylätasanne oli sisustettu huonemaiseksi ja siellä istui mies. Mies kertoi, että piti valtavaa lemmikkilaumaansa vapaana rappukäytävässä, koska siellä niillä oli enemmän tilaa. Hän kertooi myös, että vaikka muut asukkaat valittivat usein, hän sai pitää eläimiään niin koska talon säännöissä ei kielletty tätä toimintaa. Ylhäällä oli myös kamalasti erilaisia kakaduja! Celebesin-, kultatöyhtö-, tanimbarin-, lähdekakaduja yms... Myös kaksi ihan outoa papukaijaa (joita ei oikeasti ole olemassakaan), jotka hädin tuskin tunnisti kakaduiksi koska ne olivat väriltään oliivinvihreä ja toinen pinkkikirjava. Toisella oli pieni töyhtö ja toisella valtavat sarjakuvamaiset silmät. Ne kuitenkin kuulemma kuuluivat samaan lajiin, ja olivat ns. "esikaijoja" eli linkki papukaijan ja normaalin linnun välillä.