Olin kaverini kanssa rannalla, jossa näin karanneen pikkuponin, joka veti kamalan isoa kärryä perässään. Yritimme saada ponia kiinni, huonoin tuloksin. Paikalle saapui eläintenkesyttäjä, joka oikestaan hypnotisoi eläimet tottelemaan. Lähdimme kulkemaan hänen mukanaan ja hän kertoi kaikkea jännää Eläinseurasta, jostain eläinkerhosta, jonne hyväksyttiin vain parhaat.

Itse halusin kovasti Eläinseuraan, mutta hypnotisoija puhui vain lähinnä kaverilleni. Eläinseuraan hyväksyttiin vain vähän uusia jäseniä, ja kaverini oli jostain syystä etusijalla. Menimme vierailemaan kirjastossa, jossa oli Eläinseuran omia julkaisuja. Kirjasto oli siitä vähän omituinen, että se toimi kuin vuokraamo: laina-ajasta piti maksaa.

Kun minut potkittiin kirjastosta pois (en ollut maksanut jäsen), jäin ovien ulkopuolelle odottamaan kaveriani. Näin joitain hulluiksi tiedemiehiksi pukeutuneita nuoria, jotka alkoivat yllättäen raadella toisiaan. Toinen repi toiselta kämmenen irti ja toinen toiselta suolet mahasta. Menin kauhuissani paikalle, mutta maassa käsi oli muuttunut juustosiivuksi ja suolet hampurilaiseksi!