Unessa jostain syystä hengailtiin lintutyyppien kanssa, ja mentiin käymään Tintun ja jonkun toisen lintutyypin pitämässä eläinkaupassa. Se ei oikeasti ollut auki, mutta mentiin kuitenkin käymään siellä. Eläimet oli aika huonoissa oloissa, esimerkiksi joku viisi rotanpoikasta oli ängetty keskikokoiseen kuljetusboksiin, ja toista samankokoista hallitsi kaksi aikuista rottaa. Kanit ja chinchillat olivat sekaisin semmoisella tasolla (se oli muka niin korkea, ettei ne uskaltaneet hypätä siitä pois, ja sen takia ne pysyi siinä). Oli myös deguja, gerbiillejä, kääpiöhamstereita (uusi laji: pesukarhukääpiöhamsteri, koska väriltään se oli pesukarhumainen). Plussana joitain erikoisia lajeja, mm. chinchillan kokoinen duprasi, sekä joku pienen chinchillan kokoinen kopio normaalista kesyhiirestä.

Jossain vaiheessa asiakkaita tulvi eläinkauppaan niin paljon, että siellä päätettiin pitää lintupäivät. Tosin lintuja siellä ei näkynyt kuin Maijan (yksi lintutyyppi) jako, joka oli kylläkin kakapon kokoinen. Se sijoitettiin häkkiin noiden jyrsijähyllyjen alapuolelle, ja häkin ovi oli kokoajan auki. Jako oli kuitenkin jostain syystä niin reviiritietoinen, että jos sitä meni metriä lähemmäs, se hyökkäsi jalkoihin kiinni. Kuitenkin peruuttaminen tepsi, heti kun oli siinä vähän yli metrin päässä, lintu päästi irti ja palasi häkkiinsä. Oli se kyllä aika kamalaa jossain vaiheessa, kun joku ämmä halusi pikkupoikansa saavan kaiken minkä halusi, mm. sen että lintua saisi silittää. No, eihän linnut siitä tykkää, joten pakottamiseksihan se meni. Nainen houkutteli jakon ensin hyökkäämään kenkään kiinni, sitten otti sen syliin ja kantoi kauemmas häkistä niin että hänen pieni kullannuppunsa voisi sitä silittää. Jossain vaiheessa jako pääsi liukertelemaan karkuun, mutta juuri ennenkuin pääsi häkkiinsä, siinä oli kolme ihmistä tyyliin hyppäämässä sen päälle ettei se pääsisi häkkiin. No, niinkin mahdollisesti siinä kävi, että ihmiset yrittivät hypätä jakon päälle ottaakseen sen kiinni, mutta siinä ehti joku palkki katosta tippua niin, että lintu oli maassa, palkki siinä ja siinä kolme ihmistä päällä. Joku niistä huomasi, että lintu ei siinä kauaa hengissä pysy, ja nousi pois, mutta kahden ihmisen paino painoi yhä palkkia maahan. Jotenkin vasta tässä vaiheessa tajusin mennä hakemaan apua.

Menin linnun omistajan luo, se oli eläinkaupan sirkus-osiossa, jossa näytettiin ja harjoiteltiin erilaisia sirkusesityksiä. Esitys oli juuri meneillään, ja linnun omistaja kunniavieraana, joten pitäisi odottaa shown loppuun. Joku työntekijä huomasi, että odottelin siinä ovella, ja tuli häätämään pois, mutta sain puhuttua sen meikän mukaan auttamaan sen linnun kanssa. Kuitenkin se akka oli jo häipynyt. Yhtäkkiä sille työntekijällekin tuli hirveä kiire, kun sirkusesitys oli mennyt pieleen: leijona oli syönyt pellen. :''D Se oli sen työntekijän syy, koska se oli antanut väärään aikaan merkin vapauttaa leijonan areenalle, eikä pelle ollut vielä asemissa. Traagista.

Joku pomppu unessa tuli tähän vaiheeseen, kun muistan että seikkailin kaupungissa ja etsin bussipysäkkiä... Ja johonkin tänne uni sitten loppuikin.