Olin unessani käymässä jossain kotieläinpihalla. Olin jossain kasvihuoneen tapaisessa tilassa, jossa oli paljon gerbiili-terraarioita. Olin kai siellä töissä tms. ehkä, sillä vaihdoin niihin puruja. Samassa tilassa oli vapaana myös muutama lintu ja eläimillä oli kaikki hyvin.

Lukuunottamatta yhtä lintuhäkkiä. Aloin mittailemaan sitä ja ottamaan kuviakin, sillä se oli kooltaan ehkä 20x40x40 cm, ja siellä oli sisällä 7 "sambesinkaijasta". (Kuvassa merkinnän lopussa.) Tämä kuvien ottamiseni ja mittailu sai oikean työntekijän huolestuneeksi. Selitin hänelle muistellen, että lain mukaan seitsemälle kaijaselle pitäisi olla vähintään neliömetrin kokoinen häkki. Selitin papukaijojen luonteesta, älykkyydestä ja tilantarpeesta. Aluksi työntekijä oli ollut huolissaan vain puiston tai omasta maineestaan, mutta pian vaikutti ymmärtävän että näillä linnuilla oli asiat nykyisellään huonosti ja alkoi heti järjestää niille parempia tiloja. Linnut vapautettiin huoneeseen, olihan siellä valmiiksi jo muitakin lintuja.

Hoitaja yritti paikata minussa aiheutunutta pahennusta viemällä minut katsomaan virallista lintutaloa. Ennen se oli ollut rakennus, jonka takana oli jokaiselle linnulle oma ulkohäkki, yhteydessä sisätiloihin. Nyt sen tilalla oli enää vain yksi jäljelle jäänyt normaali aviaario, jossa oli kultaposkia-amatsoni. Vanhan lintutalon tilalla oli joku jalkapallostadionin kokoinen häkki, joka oli varmaan 20 metriä korkeakin! Siellä asuivat sinikelta-arat Ara ja Milli (yhden lintutyypin oikeat arat)!

Yleisö oli kyllä vähän hullua, ne kiipeilivät linnuille tarkoitetuissa oksissa yrittäen päästä lähemmäs lintuja, jotka olivat parkkeeranneet häkin metallituen nokkaan korkeimpaan kohtaan.