Korpinmusta neitokakadu.Unessa olin käymässä jossain kaupungilla, ja kun kävelin kotiin, ajattelin mennä käymään yksityisen perheen pitämällä eläinkodilla/eläinten vanhainkodilla/eläinten pelastuskodilla tms. Sinne oli vapaa pääsy katsomaan. Koko taloa pyöritti vaan se perhe ja vapaaehtoiset, ja sinne sai mennä auttamaan ihan ilmoittamattakin. Kuitenkin eläinten tilat siellä oli ihan kamalat, enkä tajua miten kunta saattoi tukea semmoista! Aluksi oli talvi, ja ihan oven suussa oli viimalle alttiina joku outo ilmestys, joka ehkä edellisessä elämässään oli undulaatti. Töissä siellä oli Anne (kaveri) vapaaehtoisena, ja se juuri laittoi valkokasvo-harlekiini neitokakadun takaisin häkkiin, jossa oli myös joku lutino-harlekiini-oliivi neitokakadu! Häkki oli ehkä 40 cm korkea, 40 cm leveä ja 20 cm syvä. Lisäksi siinä oli keskellä muovinen taso, jonka yläpuolella oli se oliivi neitokakadu ja alapuolella se valkokasvo. Halusin jostain syystä ottaa sen oliivineidon käteen, koska se oli tavallaan kesy. Häkin ovet oli ehkä 5x10 cm kokoiset, joten oli tosi hankalaa ottaa se lintu pois sieltä. Ja karkasihan se, ja se valkokasvo myös. Ulos asti, koska ovi oli auki ja olikin yhtäkkiä kesä. Vaikka oikeat työntekijät huomasivat, ei ne mitään välittäneet. Menin ulos, että otan karanneet linnut kiinni. Kouraisin hirssintähkän mukaan, ja menin ulos. Siinä ulkona pihalla oli 6 neitokakadua, joista kaksi paria oli karannut jo aikaisemmin ja oleilivat melkeinpä pysyvästi siinä pihassa. Karanneet linnut lensivät kauemmas, mutta kun kutsuin niitä, ensin palasi takaisin valkokasvo, ja sitten oliivi. Vaan ei se enää oliivi ollut, vaan se oli valkokasvo-harlekiini myös, mutta harmaan sijasta se oli ihan pikimusta, ja musta osa oli kiiltävä kuin korpin höyhenys! Aivan mahtava ilmestys! Sain ne takaisin sisälle, ja kysyin niistä pihalla olevista neitokakaduista. Kuulemma osa niistä tuli välillä sisälle, mutta pihalla ne pysyivät aina tai ainakin lentokierroksen jälkeen palasivat takaisin.

 

Lähdin kiertämään siellä, ja tiesin paikat, koska olin käynyt siellä muka aikaisemminkin. Eläinten tilat (siellä oli sisällä vain lemmikkieläimiä) oli ihan kamalat kaikilla, ihan ok puhtaus ja ruokaa, mutta tila! Ei sitä ollut! Kaikki häkit ja terraariot yms. oli tyyliin rakennettu seinän jatkoksi/seinän sisälle niin että asumuksilla oli syvyyttä noin 20-30 cm! Näkyi mm. puna- ja valkokurkkurosellan väreissä olevia neitokakaduja, DVD-soittimeen tehty akvaario ja yläkerta oli täynnä kaikenlaista romua. Menin perheen lasten huoneeseen, ja siellä oli lasten "rääkättävänä" kääpiöhamsteri naaras, uros ja poikaset. Naaras ja poikaset oli sentään dunassa, mutta uroksen "häkki" oli vain helmikaulakoru pöydällä, koska se hamsteri oli niin ruppana ettei päässyt niiden helmien yli. Lisäksi siellä oli hiiri jonka häkki oli väärinpäin kumottu siivilä. Aloin kertoa lapsille hellästi mutta määrätietoisesti, että ei näitä voi näin pitää. Ihan tyhmää siinä oli se, että niillä oli siinä huoneessa tyhjä, iso vanha akvaario, johon oli vielä asianmukainen verkkokansi tallessa. Onnistuin innostamaan lapsia niin, että ne alkoivat touhuamaan hamsteriperheelle isoon akvaarioon kunnon asumusta. Uroshamsteri pääsisi dunaan, ja kyllä hiirellekin aikoivat jonkun paremman asumuksen löytää.

Vessassa oli taas kamala näky, kun samassa häkissä asuivat kolme marsua ja chinchilla, kaikki ihan sairaina. Lisäksi niillä oli semmoinen tapa (perheen äiti selitti), että ne pitää leikkaamattomia naaras- ja uroschinchillaa samassa häkissä, koska lasten mielestä ne poikaset on niin söpöjä. Mutta jotta vältyttäisi kodinetsinnän vaikeudelta, tai uusien chinchillojen pitokustannuksilta, ei chinchillaperheelle annettu ruokaa vähän ajan jälkeen, jolloin poikaset kuolivat pois. Lapsille kerrottiin että chinsut vaan nukkuvat, ja jossain vaiheessa kuolleet poikaset heitettiin roskiin, ja vanhempia ruokittiin jälleen jotta ne jaksaisivat tuottaa lisää poikasia. >:( Hyi sitä hommaa kyllä. Toisessa osassa unta olin jossain jonkun kotona, ja tehtävänä oli piirtää muotokuva sen ihmisen cockerspanielista. Tuli kyllä aika hieno. :D